Text Box:

Op die dag werd de Kate Bush Efteling special uitgezonden op de Nederlandse televisie!

Het was tevens het debuut van deze jonge Engelse zangeres op de Nederlandse televisie, die met haar single “ Wuthering Heights “, en haar debuut album “The Kick Inside” een verpletterende indruk maakte!  De Efteling  was op dat moment net klaar met het bouwen van hun nieuwste publiekstrekker Het Spookkasteel. Een 1.6 miljoen euro kostende attractie, ontworpen door Ton van der ven.

De opening moest iets speciaals worden, immers deze attractie werd gezien als het ultieme Efteling ontwerp!  

Al snel viel het oog op Kate Bush, die met haar mysterieuze voorkomen perfect zou passen in de macabere omgeving van het spookkasteel! Een maand voor de opening arriveerde Kate Bush op de Efteling,waar in en rond het spookkasteel een bijna half uur durende muziek special werd opgenomen.

6 nummers van haar debuut lp werden gebruikt, wat resulteerde in een van de meest schitterende Kate Bush muziek specials ooit gemaakt!  Gelukkig is er een opname bewaard gebleven die oorspronkelijk door de TROS werd uitgezonden. Hier vind je alles terug over Kate Bush op de Efteling. De foto’s die er gemaakt zijn en je kan zelfs  de video beelden bekijken van de muziek special! En binnenkort zelfs de aantekeningen die de cameraman heeft gemaakt tijdens de 2 dagen van filmen! Het cadeau dat Kate Bush aan de cameraman gaf, kan je hier op foto zien!

Kate Bush maakte een verpletterende de indruk op de Efteling in een van de  mooiste en indrukwekkende opnames ooit gemaakt van Kate Bush.

En zoals Kate het zelf zou zeggen :

15 May 1978